QUÈ, QUI, COM

Només som gent normal fascinats pel nostre locus amoenus: la Serra del Montsec i el territori que l’envolta.

Contingut de qualitat amb el que gaudir, avançar i connectar amb la Serra del Montsec. Tot allò que no us podeu perdre sobre aquest territori si sou #MontsecLovers ❤️

QUÈ ÉS LA SERRADELMONTSEC.CAT

Benvinguts a la increïble i emocionant Serra del Montsec i el seu territori del voltant, un paradís terrenal i celestial per als amants de la natura. Prepareu-vos per una aventura on tot és possible i res us deixarà indiferents.

Gaudeix del teu temps i no programis cada hora del viatge. Permet-te passejar sense rumb i fica't al bar on hi hagi parroquians jugant al dòmino o a la butifarra. Trenca el grilló dels algoritmes de recomanació. Surt de la teva càmera de ressò i permet que altres persones et descobreixin nous mons, t'agradin o no. Només ho sabràs si ho proves. Només tu pots evitar que la humanitat quedi globalment uniformitzada per servir millor els amos dels algoritmes.

Us oferim un viatge inoblidable a través d'aquest territori màgic. Imagina't caminant pels seus senders envoltats de paisatges de somni. Prepareu-vos gaudir d'activitats palpitants com l'escalada, l’espeoleologia, el senderisme, el bikepacking, descobrir el patrimoni històric, caiac, parapent, ala delta, etc, etc… No us avorrireu pas.

SerradelMontsec.cat és un work in progress que neix amb esperit divulgatiu i de reconeixement de la Serra del Montsec en totes les seves vessants. Aquí trobareu articles sobre el patrimoni històric, mundial, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic, paisatgístic, cultural, els costums, les llegendes, etc.

SerradelMontsec.cat és una iniciativa particular i independent sense ànim de lucre que no rep cap tipus de subvenció institucional, amb l’objectiu de preservar la seva independència.

Només som gent normal fascinats pel nostre locus amoenus: la Serra del Montsec i el territori que l’envolta.

I per què ho fem?

Les coses són ben senzilles, ens ho passem molt bé descobrint el territori Montsec. Amb la curiosidad com a guia, compartirem idees i experiències, es tracta d’aportar coses bones i per conèixer el territori Montsec: notícies, articles, rutes, punts de vista, opinions, publicacions rellevants de les xarxes i, sobretot, construir comunitat.

Contingut de qualitat amb el que gaudir, avançar i connectar per aprendre sobre la Serra del Montsec. Tot allò que no us podeu perdre sobre aquest territori si sou #MontsecLovers ❤️

Situació del territori Montsec al mapa de la península Ibèrica.

TOT ALLÒ RELACIONAT AMB EL MONTSEC

A més d’aquesta web, també ens trobaràs a Instagram i Twitter parlant de:

🌲 Espai d'Interès Natural #SerradelMontsec

💫 Reserva #Starlight Unesco

👁 #Geoparc Orígens Unesco

❤️ #MontsecLovers i #Montsec

🎯 Amb el topònim Serra del Montsec anomenem una única serralada de més de 60 km de llarg que cal considerar com una sola unitat estructural. L'espectacular Congost de Terradets, pel qual travessa el riu Noguera Pallaresa, i l'al·lucinant Congost de Mont-rebei, pel qual travessa el riu Noguera Ribagorçana, divideixen la serra en tres subunitats: Montsec de Rúbies (o de Meià) a llevant, Montsec d'Ares al mig, i Montsec de l'Estall a ponent. Dues províncies adscrites a diferents comunitats autònomes formen part de la Serra del Montsec: Lleida i Osca; i quatre comarques la comparteixen: la Noguera i el Pallars Jussà, ambdues dins de Catalunya, i la Ribagorça d'Osca i la Llitera, dins de l'Aragó.

Al voltant de la mateixa Serra del Montsec i d'aquests contraforts existeixen subzones o subcomarques naturals que, per raons històriques, paisatgístiques, socioeconòmiques, o culturals, tenen una personalitat molt marcada, les quals és important entendre-les com unitats pròpies diferenciades en sí mateixes, tot i que de vegades les seves superposicions i límits poden ser contradictoris i difusos:

  • La Vall del riu Rialb, a la comarca de La Noguera.

  • La Coma de Meià, a la comarca de La Noguera.

  • El Segre Mitjà, a la comarca de La Noguera. També anomenat Mig Segre o Ribera del Segre, i també coneguda històricament com Urgell Mitjà

  • Els Aspres del Montsec, situat a la comarca de La Noguera.

  • La Vall de Barcedana, a la comarca del Pallars Jussà.

  • La Conca de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà.

  • La Vall d'Àger, a la comarca de La Noguera.

  • La Feixa, a la comarca del Pallars Jussà.

  • La Terreta - Clotada d’Areny. També anomenada Noguerola.

  • L'alta Llitera. El nord de la comarca de La Llitera, dins de la província d'Osca, sempre ha estat considerada, des del punt de vista cultural, lingüístic i humà, l'extrem sud de la comarca de La Ribagorça.

SerradelMontsec.cat neix amb esperit divulgatiu i de reconeixement de la Serra del Montsec en totes les seves vessants: el patrimoni històric, mundial, arquitectònic, arqueològic, paleontològic, geològic, paisatgístic, cultural, els costums i les llegendes.

Còmic de Liniers.

Subscriu-te a SerradelMontsec.cat i tindràs al teu correu totes les novetats per a #MontsecLovers ❤️. Per què subscriure’s?

Gràcies per llegir SerradelMontsec.cat. Propaga el teu amor pel #Montsec i comparteix.

Share

Subscribe to SerradelMontsec.cat

Allò que no us podeu perdre de la Serra del Montsec i el seu territori si sou #MontsecLovers: Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies (o de Meià) i el Montsec de l'Estall. La Noguera, el Pallars Jussà (Lleida, Catalunya) i La Ribagorça d'Osca (Aragó).

People

SerradelMontsec.cat

Allò que no us podeu perdre de la Serra del Montsec i el seu territori si sou #MontsecLovers: Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies (o de Meià) i el Montsec de l'Estall. La Noguera, el Pallars Jussà (Lleida, Catalunya) i La Ribagorça d'Osca (Aragó).